Kaninungar – 3 dagar

Idag så är det tre dagar sedan de små föddes och de växer så att det knakar! Mer och mer börjar de likna ”riktiga” kaniner och nu har de även börjat låta lite också

Hur söta är de inte? Men fula ändå…

Imorse när jag var ute för att kolla till dom så blev jag förvånad då Mini hade fullt upp med att boa i det andra ”huset” som de fått tillgång till. Jag trodde ju att det var hennes ungar som föddes för några dagar sedan så vad var detta??? Hade jag antagit fel? Var hon skendräktig? Eller var hon dräktig? Hon hade ju smalnat av och blivit allmänt mer sig själv igen. Och nu höll hon på att boa och hade inte tid att komma och äta. Eller jo, hon hämtade lite av gräset jag bjöd på men det sprang hon direkt in i boet med.

Mini kikar ut, munnen full med päls med boet bakom sig

Några timmar senare var vi ute igen och hon hade lugnat sig, men betedde sig allmänt konstigt. Eller konstigt, hon tvättade sig på ett sätt som jag inte sett förut. Av någon anledning gick jag och kollade till boet när Mini gått ut ur buren och till min förvåning så låg det kaninungar där! Det hade jag inte räknat med. Det här boet är mycket svårare att se in i, men jag tror att det är sex styckna, är lite osäker. Första gången jag kollade så kändes de lite kalla så jag kände att jag var tvungen att kolla till dom ytterligare en gång lite senare och då verkade de ha fått upp värmen. De var väl helt enkelt helt nyfödda och hade hunnit bli lite kalla innan de kommit varandra riktigt nära så att de kunde hålla värmen tillsammans.

Nu har jag bara låtit kaninerna vara i fred. Mini verkade lite stressad så nu har jag sagt även till barnen att ta det lugnt den närmaste tiden i närheten av kaninerna. Jag ska kolla till dom dagligen för att se att alla verkar må bra, men i övrigt så ska jag bara låta dom vara.

Nu känns det mest ofattbart. Där ute har vi (typ) 15 kaniner! Två gamlingar, två nyblivna mammor, fem 3 dagars och så troligtvis sex styckna helt nyfödda. Hur sjutton ska jag hitta bra hem till alla dessa små?! Tur att uppfödaren sagt att hon kan ta emot några om jag inte hittar hem till dom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s