Bebisfeber

Dock inte människobebis utan kaninbebis! Jag har sedan 6 år haft kanin. A är allergisk så de har fått bo ute. Det är de två lurvbollarna Lisa och Linus som är runt 8 år.

Linus till vänster och Lisa till höger

För ett och ett halvt år sedan så gick A med på att jag skulle få köpa en till så att när den ena dog, då de är ju rätt gamla ändå, så skulle den som var kvar slippa bli ensam. Så då köpte jag omplaceringskaninen Lilla Svart

Lilla Svart, som ni ser brun till färgen, och inte svart. Och så större än de andra två, om än inte mycket större

Tyvärr så gick det inte att få ihop dom tre, så Lilla Svart fick bo själv i sin bur.

I höstas försvann hon. Jag vet inte om hon rymde eller om hon blev tagen av ett rovdjur, men borta var hon en dag. Hon hade rymt tidigare, men då hittade vi henne, även om hon var skygg.

Så än en gång fick jag för mig att skaffa en kanin till. Den här gången tyckte A att det var väl lika bra att ta två om den man köpte inte gick ihop med Lisa och Linus och att den i så fall skulle slippa vara själv. Jag var inte svårövertalad, och hem till oss flyttade mamma Elektra med sin unge som vi valde döpa till Mini.

Mamma Elektra är den mörkare och den ljusare är Mini

Jag har under många år önskat ta ungar, men inte kunnat då både Lisa och Lilla Svart var för gamla för att få sin första kull. Så nu när jag hade en som fortfarande var ok att ta på, och en som jag behövde ta en kull på innan hon fyllde 1, om jag alls skulle ta någon kull på henne, så bestämde jag mig, en av honorna skulle jag ta kull på! Men vem? Och hur skulle jag hantera det hela om jag själv inte lyckades bli av med ungarna? Jag vågade inte ta några ungar. Tills jag hade kontakt med Minis och Elektras uppfödare. Jag kunde få låna en Hanne av henne, och om jag inte lyckades bli av med ungarna så kunde hon ta dom. Så nu har Greven flyttat hem till Lillasysters lekstuga tillfälligt. Där bor han nu med både Mini och Elektra. Nu återstår bara att se om det blir några bebisar till nästa månadsskifte…

Den stilige herren Greven

En reaktion till “Bebisfeber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s