Det är bara onsdag men jag har redan hunnit jobba över bortåt 28-30 timmar. Jag skulle absolut behövt jobba mer, men jag bromsar och sätter stopp. Orken finns inte. Förhoppningsvis gör den det imorgon då jag behöver verkligen bli klar med några saker till fredag.

Trots att jag knappt kan hålla näsan över vattenytan så känner jag att jag är på rätt väg. Jag klappar mig själv på axeln då jag så snart jag insåg att jag hade för mycket så började jag att fundera på vad jag skulle kunna lämna till någon annan, och vem denne någon annan kunde vara i så fall. Jag hittade ett alternativ, föreslog för min teamledaren, efter att ha kollat med den personen jag hade tänkt mig först, och så la jag upp förslaget för uppdragsledaren i det aktuella uppdraget. Nu håller vi på med en överlämning, och den känns verkligen jätte bra även om jag egentligen har mina tvivel på den jag lämnade över till. Jag vet att den hör kollegan är mycket kompetent och mycket väl kan klara det, men det oron i att personen ifråga är en väldigt osäker person. Kommer osäkerheten emellan kan det bli väldigt tokigt. Samtidigt lyckas osäkerheten bli besegrad så kan det bli total framgång och kollegan kommer att växa så mycket..!

Men trots att jag lämnat ifrån mig ett stort uppdrag så drunknar jag. Det jag har kvar jäser och väller över. När en av de få kunder jag har kvar sen frågar om jag inte kan hålla utbildning hos dom i april så inser jag att den delen kan jag inte stå dom till tjänst med, kalendern är alltför full. Då bollar jag med min teamledare och lämnar förslag på en annan person som kan vara lämplig. Denne sitter i Malmö, vilket innebär att kunden i så fall får betala för resa och hotell. Kollegan i Malmö blir nöjd då denne har ganska dålig beläggning, och kunden blir nöjd då de får utbildningen i önskad tid.

Och mitt i allt kollar jag snabbt av min jobbmejl (trots att jag vet att jag inte borde) och ser att min chefs chef har mailat vid 18-tiden. Hon tycker att jag ska ta fram och skicka en massa saker till henne. Helst till imorgon, annars till på fredag. Jag är hos kund imorgon och på torsdag, och höll utbildning 16 mil bort idag. När sjutton ska jag kunna göra det? 🤯Hon ser ju när hon adresserar ett mejl till mig att jag har ett out-of-officemeddelande och hur länge! Det borde hon förresten redan ha sett då hon hade skickat ett annat Mail tidigare idag, så det borde inte kommit som en nyhet… 😡 Då tar jag ett beslut, jag tänker ignorera det mailet och så frågar jag henne på fredag morgon, via Mail, vilket jag ska prioritera, en kundleverans som ska vara inne vid lunch på fredag + ett kundbesök på förmiddagen eller det hon vill ha, som är en intern sak. Jag kommer oavsett behöva jobba de kommande kvällarna med min leverans till kunden , jag tänker inte ta på mig mer! 🤮

Alltså, det är inte ok av en chef att maila efter kontorstid och begära leverans av saker man aldrig nämnt något om till nästkommande dag! Det är inte heller ok att begära att man ska jobba och göra en massa saker när man har lagt in ett out-off-officemeddelande! Särskilt som man inte gör som det står i meddelandet, ”…kommer jag inte ha så stor tillgång till Mail och telefon, så vid brådskande ärenden kan du sms:a mig så ringer jag tillbaka så snart jag kan”.

Ja, jag har pms och är allmänt trotsig! 😉

En reaktion till “

  1. Tycker du gör helt rätt i att säga ifrån genom att ignorera mailet och fråga på fredag hur du ska prioritera. Kanske bra att du har pms just nu om det hjälper dig att säga nej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s