Tillökning

…i familjen. För visst kan man kalla husdjur, även om de bor utomhus för familj? I veckan fick vi tillökning i kaningården. En söt dam på 1,5 år kom med sina två (!) burar och flyttade hem till oss efter att hennes kompis blivit uppäten av en grävling (!). De förra ägarna kallade henne för Lilla Svart då hon var liten och svart när de köpte henne. Idag är hon inte svart och hon är betydligt större än hennes nuvarande grannar, så namnet är aningens missvisande.

Söt är hon i alla fall, tycker jag!

De förra ägarna sa att hon är lite reserverad, och det märks. Hon är inte lätt att få tag på och kommer man in i buren så springer hon och gömmer sig. Jag hoppas dock att vi kan träna bort det. Men lyckas man fånga henne så är hon jättemysig att hantera. Kloklippning och borstning går jättefint. Jag har dessutom redan lyckats lära henne att inte börja sprattla vilt när jag ska lägga tillbaka henne. Första dagen fick jag några rivsår från hennes klor, innan hon insåg att hon blev inte nedsläppet förrän hon var still i famnen. Och sedan dess har jag bara någon enstaka gång behövt ta om proceduren, så det tycks som hon förstod!

Jag har inte låtit kaninerna komma ihop helt. Vet inte om jag kommer att ta ihop dom över huvudtaget, då risken är stor att det blir slagsmål. Däremot så har de sina rastgårdar så att det är bara ett galler emellan så att de kommer åt att nosa lite på varandra. Stundvis så är de där och socialiserar sig med varandra.

De förra ägarna sa även att Lilla Svart hade ätit dåligt sedan hennes kompis blev uppäten av grävlingen. Men en stund efter att jag hade ställt in henne i hennes bur efter att hon kom så stod hon där och mumsade på lite blad från en gren som E hade lagt in till henne. Så kombinationen av att få sällskap av andra kaniner och miljöombyte från grävlingsområdet verkar ha fått igång hennes livsgnista och matlust igen. Skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s