Spöken från förr

Jag förstår inte varför. Det kändes som om min vårtrötthet mer eller mindre var borta, men så, helt utan förvarning kom spökena istället. Spökena från det förflutna. Spökena från Företagstiden. Och med dom tankarna, grubblerierna och tvivlen. Tvivel på mig själv, tvivlen på att räcka till, att duga men även tvivlen på min omgivning. Tvivlen på om jag kan lita på det som sägs till mig eller ej. Jag vet inte varför de har kommit men kommit har dom. De gör mig handlingsförlamad. Varför ens försöka när jag ändå inte kan? Varför försöka när jag ändå inte duger?

En liten del av mig inser ju hur sjukt det är att låta dessa tvivel komma igen, men hur ska jag förhindra dom? Kommer jag resten av mitt liv komma få dras med dom? Får jag vara förbered med att de kommer att komma och gå?

Jag tror att om jag kunde få höra från någon utomstående, någon som var där då, som såg, men inte berördes av allt som var, någon som jag kan känna att jag kunde lita på, någon som kunde berätta för mig oavsett om det vore till min fördel eller ej, hur denne uppfattade saker och ting så skulle jag kanske ha lättare att gå vidare. Då skulle jag kanske lättare kunna acceptera faktum, oavsett hur det verkligen var, och kunna bearbeta allt. Men nu har jag bara alla de tvivel som finns i mig. Jag har min upplevelse som är min sanna upplevelse. Men jag har ju mina tvivel. Tvivel som så skickligt såtts hos mig. Och jag har mina känsla av att jag inte kan lita på någon från den tiden. Inte 100 procentigt.

”…för du vet Maramina. Du ska inte tro på det folk säger till dig! Allt de säger gör de för egen vinning. Säger någon något positivt, då ska du inte tro på det. Säger någon något negativt ska du ta till dig det och gå tillbaka till ditt rum och fundera på vad du kan göra åt det…”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s