Höstlov

Den här veckan har jag föräldraledigt för att vara hemma med tjejerna och njuta av höstlov. E har inte riktigt kunnat bestämma sig om hon hellre hade varit på fritids eller inte men Lillasyster verkar vara tillfreds med att ha fått så mycket tid med sin mamma. Den enorma trötthet hon visat den senaste tiden är borta, bråk, gnäll och trots har minskat radikalt och det är en glad, energisk och busig tjej som visat sig de sista dagarna. Och jag har själv fått betydligt mer energi. Hösten har varit hektisk och min kalender visar att det lär knappast bli mindre under de veckor som är kvar till årsskiftet. Jag har helt klart tagit på mig lite väl mycket… Jag får helt klart lära mig att planera bättre framöver. 

I vilket fall så är det höstlovsledigt just nu. Eller helt ledigt har det ju inte varit, jag har varit tvungen att jobba lite och lär få jobba mer för att hinna med. Men ändå. Ledigare än vanligt i alla fall. Om vi gjort något särskilt? Egentligen inte. Eller jo, lite. I måndags var E:s bästa kompis från förskoletiden här då fritids hade studiedag. På söndagen hade vi varit med henne och hennes mamma på Liseberg som har Halloween-öppet. 


På tisdagen åkte vi och hämtade mamma för att tillsammans med henne åka och hälsa på min yngsta syster som bor ute på landet och har en massa djur, hönor bland annat. 


Tjejerna var i sitt esse. Särskilt när de fick mata hönorna med spagetti. 

Själv så blev jag aningens skakad av hur mamma åldrats. Hon har allt svårare att röra sig, hennes skakningar har blivit ständiga och i hög grad och allmänt är hon gammal och trött. Det gör ont att se henne åldras. Det gör ont att känna att jag inte har något att säga henne. Min finska räcker ofta inte till. Hon klarar inte längre av svenskan över huvudtaget. Och det som händer i mitt liv är inte så mycket att prata om. Inte för att de egentligen händer något.
Igår åkte vi till vår favorit-second hand och så åkte vi tåget hem då A var tvungen att åka på ett jobbmöte. Lillasyster var superenergisk och var jätteduktig med att gå själv hela vägen hem från tåget. Jag förmodar att kombinationen gummistövlar, regnställ och mängder av vattenpölar som hon fick hoppa och springa i bidrog till hennes glädje och energi… 

Idag så har även A varit ledig och vi har bland annat hunnit med en härlig skogspromenad i det härliga höstvädret. Det blev en riktig energiboost inför gråare och regnigare dagar!

Vad vi gör resterande del av veckan återstår att se. Förhoppningsvis något som gör att dagens härliga känsla hänger kvar ett tag till. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s