Sommarlov, gräset är så grönt.. 

Sommarlov, solen lyser skönt! 

Nu har inte solen varit så synlig och det har inte varit jättevarmt, men jag klagar inte! 

Tiden går fort. Jag är redan inne på andra veckan, av sex semesterveckor. A jobbar även denna innan även han får ”sommarlov” som Lillasyster säger.

 Hittills har jag/vi lyckats fördriva tiden rätt bra. Det började med att E hade sin bästa kompis hos sig medan kompisens föräldrar jobbade två dagar i förra veckan. Tjejerna fungerar så väldigt bra tillsammans så det brukar vara så att jag knappt ser dom annat än till måltiderna. Denna gång fick även Lillasyster vara med stora delar av dagarna, vilket gjorde att jag plötsligt kunde både städa, tvätta och få tid över att läsa bok eller göra något annat som jag kände för, och inte bara måste! Underbart! 

En annan dag så tog jag och mina tjejer tåget för att hälsa på henne på hennes boende. Jag har inte hunnit åka och hälsa på henne där efter hennes flytt så det var trevligt! Då vi först skulle ta oss till stationen hemma hos oss och frpn stationen till henne och så hem igen så hade tjejerna med sig spring-/sparkcyklar och så vagn till Lillasyster. En vagn som knappt användes annat än till min ryggsäck och så en liten stund på väg till mamma då Lillasyster blev trött och så småningom somnade i vagnen. Hon som inte sovit middag hemma på ett bra tag nu. Hon var dock rätt trött och barnen, särskilt Lillasyster tyckte allt var konstigt. Nytt boende, nya möbler, inga leksaker kvar så som hon hade tidigare till barnbarnen, mormor kom inte ihåg så mycket svenska… När vi skulle gå och den portkodade ytterdörren hade gått i lås bakom oss så stod lilla mamma på andra sidan och såg så ledsen och övergiven ut. Men när barnen kastade slängkyssar till henne sken hon upp och jag fick en glimt av den mormor hon varit. Älskade mamma..! Så mycket känslor det är med henne! Så lite ork och förståelse från min sida! Så många ledsna och sorgsna känslor… Men samtidigt, kärlek. Hon är ju ändå min lilla mamma! Och jag vill bara gråta! Varför har det blivit så här? Varför känner jag som jag gör? 

På väg till tåget

En dag så var jag och en av de underbara tjejer som jag en gång för länge sedan lärde känna i en tråd på Familjeliv, där vi alla hade försökt en längre tid få barn, iväg på SPA på Arken SPA. Först en eftermiddag fylld av avslappnande SPA och som avslutning på dagen en smaskig grillningen. Tack söta J för ditt sällskap! Och tack för att du lyssnade på allt mitt gnällande och ältande! 


Igår så var jag och tjejerna på familjeteater i Byxorna på Gunneboslott. Vi har en tradition E och jag att gå på denna varje år. Det är barn och ungdomar som spelar under sommaren under några veckor. Förra året blev jag sjuk, men i år så var vi alla friska och så fick även Lillasyster följa med. Superkul! Är du trakterna och har tid över så åk gärna och kolla på teatern, det är några föreställningar kvar!

Slutligen så har jag äntligen slutfört (nästintill) den Bambi som jag målade i E:s rum när hon var liten. Numera är rummet Lillasyster och senaste året har hon ofta pratat om hur fin hon tycker att Bambi är, vad snäll mamma är som målat den åt henne och att hon även skulle vilja få en Pippi på väggen. Det skulle inte vara någon tavla utan målad på väggen, precis som Bambi. Nu är ingen av dom helt 100% klart men så här har de i alla fall utvecklats de senaste dagarna

Bambi som han sett ut de senaste 6 åren och så är Pippi på väg

Lillasyster känner efter om färgen har torkat. Det hade den

Pippi i närbild med inga konturer ännu ifyllda

Och nu ser de tillsammans ut så här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s