De andra 

När jag var klar för dagen med utbildningen jag håller i för tillfället så åkte jag till mamma. Jag pratade häromdagen och bestämde då att vi skulle äta middag tillsammans. Det hade hon glömt bort och ätit redan. 

Vid jul så fick hon en utskrivet en ny medicin som skulle hjälpa till att dämpa de hallucinationer har har. Tydligen var det inte tillräckligt utan nu ska hon öka sin dos. Det behövs. Jag var väldigt trött efter en lång dag och stundvis var det jättesvårt, ja, i vissa fall omöjligt att hänga med i det hon sa. Som vid ett tillfälle så pratade vi om att imorgon ska vi åka och hälsa på min faster när hon började prata om ”dom” som bodde i några hus. Det som jag reagerade på var att ”dom” kom och hälsade på henne ibland men att de sedan försvann för att sova i dessa hus. Dessa hus är några gamla timmerstugor med grästak som ingen bott i så länge jag kan minnas. Som svar på min fråga vilka ”dom” var, fick jag ”dom där unga” och ”det unga paret”. Jag försökte klura ut vilka det skulle vara och tillslut fick jag ett irriterat svar om att det var ju spöken/andar och därefter att det var bl.a. hennes döde bror. 

Det gör mig ont att se henne i denna förvirrade värld. 

Det gör mig ont att tänka vad andra människor lär tänka om henne. För att inte tala om säga om henne bakom ryggen på henne. 

Det gör mig ont att tänka på vad hon ska känna och tänka vid de tillfällen hon inser det galna i det hon säger och berättar om. 

Det gör mig ont att denna sjukdom ger henne depression. Just depression är vanligt med denna diagnos, vilket kanske inte är så konstigt. 

Det gör mig ont att förlora min mamma så här. 

Det gör mig ont att se henne så här. 

Det gör mig ont att jag inte kan finnas dör för henne

Det gör mig ont att jag inte klarar av att hantera det hela på ett bra sätt. 

FUCK LEWYKROPPSDEMENS!

Annonser

2 reaktioner till “De andra 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s