Jag känner mig så enormt stärkt efter det som hänt idag. Det känns som om jag har fått bekräftelse. Bekräftelse på det jag trott att jag var. Bekräftelse på mina erfarenheter. Bekräftelse på mina kunskaper. Bekräftelse på vad jag varit, innan allt som varit hände. Bekräftelse på allt det som är jag. 

Känslorna bubblar i mig. Jag vill skratta, jag vill skrika, jag vill gråta. Slå en volt, en kullerbytta, dansa. Ta ett glas vin, eller champagne. Eller varför inte en lyxig drink? 

Jobberbjudandet känns som en upprättelse. Den får mig att känna att jag hade rätt. De som jag tampats med hade fel. Eller så hade de rätt, men något drev mig till det. Och jag har mina teorier på vad detta ”något” kan ha varit i så fall. Eller snarare ”vem”. Nej, ”vilka” menar jag. 

Jag vet redan i stora drag vad jag ska säga till min chef när jag säger upp mig. Jag önskar bara att jag kunde få en minsta lilla glimt av tankarna och känslorna som dyker upp när jag lämnar fram min avskedsansökan. Lättnad? De slipper ju mig och de ”problem” som jag ansetts föra med mig. De får en möjlighet att anställa någon som de själva har valt, inte någon som någon annan har valt. Men så är det ju det, är det någon utifrån så behöver den läras upp, introduceras och det är ju jobbigt… För att inte tala om när man ska hitta någon… 

Men det är inte mitt problem. Jag hade ett problem. Jag gnällde mycket över det. Men så försökte jag också göra något åt det. Och jag lyckades. 

Jag har ganska säkerligen gjort mitt val. Det är det här jobbet jag blivit erbjuden som jag kommer tacka ja till. Resan på onsdag kommer jag att genomföra, mest för att bli riktigt säker på mitt beslut. Den tredje rekryteringsprocessen kommer jag att hoppa av så snart papprena är påskrivna. Det här jobbet kommer att föra med sig något helt nytt, samtidigt som jag får användning för de kunskaper som jag skrapat ihop under mina år inom området. Det här kommer att bli bra! Det här kommer att bli riktigt bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s