Rykande hett i Knossos

Idag hyrde vi en bil och åkte till Knossos. Själva bilfärden på ca två timmar gick bra, men Lillasyster var inte riktigt lika förtjust i ruinerna som A och E var. Helst hade hon velat sitta på en bänk eller på någon av ruinerna och njuta av livet, bli fotograferad… Biluthyraren trodde när vi hyrde bilen att barnen inte skulle gilla ruinerna, men både uppskattade det på sitt egna vis. 


Efter ett tag såg jag ett rökmoln längre bort längs med dalgången och pekade ut det för A. 

”Äsch, det är säkert bara någon som eldar” 

trodde han. Jag var lite mer skeptisk. Efter en stund hade rökmolnet närmat sig och även växt i storlek. Strax innan vi gick ut från området så kände vi även den fräna lukten och jag kände hur den retade luftrören. 

E ville kolla lite i souvenirbutikerna utanför. Dessa var tillfälligt utan el, men medan vi gick där i de halvmörka butikerna så började brandbilarna dyka upp och åka förbi med sirenerna påslagna en efter en. Lunchen valde vi äta där på en av restaurangerna och där fick vi det bekräftat att det var en skogsbrand längre bort. Efter en stund fick vi även veta att de hade stängt av Knossos. Inte för risken för att branden skulle sprida sig dit utan för att röken kunde vara farlig. Så vi hade verkligen har tur! Tänk om vi hade kommit dit senare och aldrig fått se Knossos, snacka om antiklimax! Istället fick vi något att minnas. Men det jag främst tänker på nu är att jag hoppas att varken människor eller djur skadades i branden

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s