Kolmården och Bamses värld

Semestern som nu håller på att rundas av för den här gången avslutade vi med ett besök på Kolmården och Bamses värld. Vi besökte Kolmården för ett par år sedan men i år lockade särskilt Bamses värld då vi hade hört så mycket gott om det. Kanske för mycket då vi blev rätt besvikna. Visst, det var fint men ändå en besvikelse. Det kändes inte helt barnvagnsvänligt med alla stenar som låg på och vid gångvägarna plus att åkattraktionerna var få (Viktoria, Godiståget, Dunderhonungsburkarna och Skalmans bilar. Plus teater där det är Bamseföreställning flera gånger per dag). Visst, miljön var genomtänkt och fin men inte mer än så. E tyckte till och med att det var lite tråkigt och andra dagen ville hon inte till Bamses värld överhuvudtaget…

I övrigt så var besöket ett medelmåtta djurparksbesök. Delfinerna och delfinshowen är det som vi främst gillade, plus de oväntat humana priserna i butikerna plus att det fanns så många olika inriktningar vad det gällde mat (om än få rätter att välja på på de olika restaurangerna). Och att de 9,0 mm regn som det hade hotats om blev bara några droppar och en liten störtskur precis när vi kommit ut ur parken och var på väg till bilen dag 1. 

Så jämför man de djurparker som vi besökt i år så kommer Kolmården tvåa efter Knuthenborgs, men den höga placeringen får de bara på grund av delfinerna. Hade de inte haft dom så hade de nog hamnat sist. Så årets lista på de djurparker vi besökt är:

  1.  Knuthenborg i Danmark
  2. Kolmården
  3. Nordens Ark (för att det känns som om det är de som mest jobbar för en så naturlig miljö gör djuren som det bara är möjligt)
  4. Borås djurpark

Hade Kolmården inte haft delfinerna hade de hamnat sist i listan

  
Se, vi hade inte bara mulet och regn, även solen tittade fram!

   

Nöjd tiger som precis fått lite kött att mumsa på

 
Snyggingen poserar medan det är livat i bakgrunden 

   

”Åh, vad det är skönt att stå och gnugga sig mot trädet!”

 
Jag skulle inte vilja möta en järv ute i skogen!

Bodde gjorde vi på Hotel President i Norrköping. Helt ok hotell med stort och fräscht rum och med helt ok frukost.

   
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s