Det händer så mycket med Lillasyster just nu, varje dag gör hon något som hon inte gjort innan. 

Igår till exempel, på BVC och 8 månaderskontrollen så vinkade hon till och med till sköterskan när vi skulle gå. Visst, någon gång har det kunnat vara så att hon har vinkat till mig och A, men det kan likaväl ha varit en tillfällighet. Men den här gången var det verkligen ingen tvekan! 

Idag så gjorde hon för första gången några av rörelserna till Imse vimse spindel  och idag så kom hon på att lära-gå-vagnen var himla bra att använda sig av (och rolig) om man ville gå. Hittills har hon traskat runt en hel del hållandes mig i händerna men hon har inte riktigt velat stå och hålla i något annat än just mig. Inte förrän nu i dagarna. Nu har hon ju inte riktigt balansen så jag höll ju lite i hennes händer när hon gick, och så fungerade jag som mänskligt stöd när hon vid några gånger tappade balansen. När hon tröttnade på att gå med vagnen så släppte hon helt enkelt taget om den och försökte vända sig om och ta tag i mig. Det är ju så fantastiskt att det händer så mycket! Tänk på allt som hon redan har varit med om, all utveckling som hon har gått igenom! Tänk, för åtta månader sedan var hon ett litet knytte som mest sov och åt!

Just det där med äta och sova är ett lite jobbigt ämne hos oss just nu. Hon vaknar ofta på nätterna och är orolig. Det som lugnar henne är bröstet. Inte att hon äter några mängder, ofta är det bara några tag, men ändå. Jag vaknar och det blir inga långa sömnperioder på raken för mig. Tvärtom. Särskilt inte som jag ska börja jobba inom kort. Egentligen hade jag velat sluta med amningen helt vid det här laget, men då hon numera vägrar flaska helt, oavsett innehåll, och då hon inte dricker några mängder på dagarna… Plus att jag inte klarar av hennes ledsna gråt någon längre stund… Jag slits mellan min vilja att inte bara vara mamma längre utan även jag, vilket jag kan när jag jobbar, och mina skuldkänslor gentemot henne. Hon är så mammig! Och hon vill ju så tydligt ha mig och mins bröst. Hon visar att hon behöver mig. Och nu kommer jag snart att ”lämna henne” på dagarna… Visst, jag vet att hon kommer att ha det bra med A! Med vissa saker så är han till och med bättre lämpad än jag, men det är mig hon finner ro och trygghet hos i första hand. Vad är jag för egoist som sätter mig själv före hennes önskan och behov? Samtidigt så vet jag ju att jag kommer att må psykiskt bättre när jag jobbar, och då blir jag också en bättre mamma när jag väl är med barnen. Och jag ger A en chans att få vara med barnen, att komma dom nära. 

Det är inte lätt det här. Man kan aldrig egentligen veta vad som på sikt är rätt och vad som är fel. Vi får köra på det som vi på sikt tror är det bästa för oss. Och då framförallt för barnen. Kanske hade det allra bästa varit om vi hade kört några dagar var, men A kände att det skulle kunnat bli svårt för honom att koppla bort jobbet om han inte var ifrån det helt. Det skulle kunnat innebära ännu mer stress och ännu fler sena kvällar där han satt som nu, framför datorn och jobbade. Det har blivit väldigt många sena kvällar för honom de senaste månaderna och frågan är hur länge han skulle orkat med det? Det är nog bra att han ska gå på sin pappaledighet snart

Annonser

3 thoughts on “

    1. Kul med en manlig läsare! Jag tror att jag i något annat inlägg har skrivit just att vi delar exakt 50/50 med Lillasyster, dvs 9 månader var. Med E så var jag hemma på heltid i 6 månader, jobbade en dag i veckan i en månad (då var hon hos sin farmor) för att sedan jobba heltid, då tog A över och var hemma 9 månader. Så hos oss har mamman i huset inte hindrat pappan att ta ut sin del av föräldraledigheten 😉

    2. Föresten, ”hindrar”? För att kvinnan ska kunna ta mer än sina 50% av föräldradagarna måste mannen skriva över av sina dagar till henne. Så hindra kan hon inte göra. Däremot övertala. Men vill mannen inte det men ändå gör det, trots att han egentligen inte vill och utan att det finns någon särskild orsak så säger det väl mer om honom än om henne. Eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s