Nästa man till rakning!

Eller nästa barn i sjuksäng. Knappt har det vänt för E och hennes vattkoppor förrän Lillasyster blir dålig. Hon har inte riktigt varit sig själv de senaste dagarna och i eftermiddag har det varit mycket svårt att hålla lilla fröken nöjd. Febern kom inte helt oväntat, de rosiga kinderna var en bra förvarning. Och hostandet, även om den inte var så hemsk. Det är den nu. Eller egentligen inte. Skillnaden är att hon nu hostar så att hon spyr (precis sådan hosta som jag brukar få!). Hon hostar inte mycket, men hostningarna är slemmiga och som sagt var så spyr hon av dom.

Nu ligger hon och sitt-sover i sin säng med ett fast grepp om mitt pekfinger. Orolig. Hon vaknar för minsta lilla. Och hon vaknar av att hon rycker till, som om hon drömde att hon höll på att falla. Och så vaknar hon av hostan. För tillfället har hon sitt fjärde ombyte på sig, de tidigare har stackarn spytt ner. Nu får hon inte kräkas mer! Så små blir ju så lätt uttorkade! Stackarn! Så liten och så trött! Och så hostig! Hoppas hon får sova nu! Och hoppas verkligen att även hon ska bli frisk snart!

På tal om frisk eller inte. Pratade med grannen idag och vi kom in på ämnet vattkoppor. Hennes bror som är barnläkare hade tydligen gjort en avhandling under sin studietid om vattkoppor och enligt den så kan barn som är under 2 när de får vattkoppor få det två gånger, dvs tvärtemot vad ”alla andra” säger. De som jobbar på BVC har till och med fått informationen att de som tros ha haft vattkoppor två gånger inte alls har haft det, utan det är något annat de haft. Nu skulle grannens bror komma på besök hos grannen under kvällen och då skulle hon kolla mer med honom om det. Så fortsättning följer i ämnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s