Ett liv

För exakt sex månader sedan låg jag i sängen med en nyfödd liten parvel sovandes bredvid mig. Vi låg där på Sahlgrenskas BB i Mölndal, och mitt hjärta höll på att brista av kärlek. Kärlek till en mycket efterlängtad och älskad parvel. Jag var även uppfylld av den fantastiska upplevelse som förlossningen hade varit, en upplevelse som jag gärna var med om en gång till i mitt liv.

Idag så ligger samma lilla under till människa också bredvid mig, om än i sin egen säng och sover. Så underbar. Så fin. Så älskad. Så fantastisk.

Under dessa sex månader har det varit många olika känslor. Jag har skrattat och jag har gråtit. Jag har tvivlat. Och häpnat och förvånats och glatts över alla framsteg. Och jag har grunnat. Skuldkänslorna för att inte vara bra mamma nog har kommit många gånger. Och hela tiden har jag älskat den lilla varelsen mer än livet självt. Precis som jag älskar mitt stora barn. Min älskade, fantastiska E. Så stor, men samtidigt så liten. Så klok. Så underbar. En så underbart fin storasyster

Under dessa sex månader har den lilla parveln utvecklats mycket. Från att bara ha varit ett litet knytte är hon idag en liten minimänniska. En liten minimänniska som gillar sin Rubens barn-docka Hanna, elektriska leksaksfordon, aktivitetshunden från Frisher Price. En person som ogillar gröt och välling men älskar bröd, rån och majskrokar. Och som också vill ha något att äta, allra helst bröd när vi andra äter. En plutt som skrattar högljutt när storasyster dyker upp efter att ha varit borta en kortare tid. En liten musikälskare som börjar ”sjunga” när musik spelas på radio eller när jag och E sjunger. Hon är en person som sällan vill ligga ner, så vi tror att hon kommer att hoppa över krypandet. Däremot så älskar hon att sitta och stå, och sitter helt själv, stadigt sedan en tid tillbaka. En favoritlek är att jag säger åt henne att sitta respektive stå och så gör hon det.
”Sitt ner!”
”Stå upp!”
”Sitt ner!”
”Stå upp!”
”Sitt…”

Vi kan hålla på i flera minuter ibland.

Hon är fascinerad av tandborstning, såväl borstning av andras tänder och som sin. Både borstning med vanlig och elektrisk tandborste är spännande. Hon vill väldigt gärna stoppa en elektrisk tandborste i munnen, men självklart får hon inte det. Inte än. Men en dag, när hon är större…

Tänk att jag har fått äran att få detta underbara barn! Denna lilla person. Och jag slås av: Tänk att jag inte bara har fått ett underbart barn utan två! Och herre min skapare vad jag älskar dom, både två!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s