2 december – lucka 2

Norrskenspanna
1 paket fryst renskav
1-2 lökar
Champinjoner
1 msk mjöl
2 dl vatten
1/2 buljongtärning
1 msk svartvinbärsgelé
2 dl cremefraiche
1/2 dl färsk persilja
1-3 msk soja (kan uteslutas)
Smör eller margarin

Skala och hacka löken. Fräs löken i lite smör och lägg undan löken när den är färdig. Höj värmen och bryn renskavet. Tillsätt svamp och lök. Salta och peppra. Strö över mjöl och späd med vatten. Tillsätt buljong, soja, creme fraiche och gelé och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av.

Servera gärna med pasta men potatis eller ris i någon form fungerar också bra. Och så en god sallad till förstås!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s