Tankar om barnlöshet

Jag vet att jag med detta inlägg riskerar att bli hatad för om någon känner igen sig, men jag anser det ändå vara något så får mig att reagera så pass att jag vill ta upp det här.

Ibland så går jag in och kikar i de trådar på olika forum som jag hängde i under de år som vi försökte få till ett syskon till E. Idag så var jag inne i en av dessa trådar och där var det ett inlägg som jag nästan fick ont i magen av. Det var en tjej som skrev följande (hela inlägget är inte med, som en uppmärksam kanske märker):

”Jag kan inte fortsätta vara tillsammans med nån bara för att jag älskar honom,mitt liv står stilla och tiden går och jag blir bara mer och mer deprimerad och ledsen.Jag vill ha familj och fler barn men det går uppenbarligen inte med honom.Om det inte blir fler barn kan jag inte fortsätta så här”

Den här tjejen får för tillfället hjälp att stärka sin ägglossning. Vad jag kan se så har det inte gjorts någon utredning på honom. Hade det gjorts och man hade hittat något fel så känns det konstigt att hon har fått Pergotime ordinerat, jag menar, det ger ju varken fler eller bättre spermier!

Men oavsett, jag tycker verkligen att det är hemskt att hon ens funderar på att separera pga att han inte kan ge henne ett barn (till)! Stackars kille! Särskilt om det nu inte är utrett om det är något fel på honom eller inte. Trots allt så är det många som man inte kan hitta några fel hos. Men även om det nu skulle vara så att felet ligger hos honom så tycker jag att det är hemskt att hon funderar på att separera. Är inte kärleken starkare än så? I så fall så är det kanske lika bra att de separerar i vilket fall som helst, för vad skulle hända om andra motgångar mötte dem? Om han blev arbetslös? Fick cancer eller någon annan allvarlig sjukdom? Skulle hon fundera på att lämna honom då? Och är han medveten om att hennes känslor för honom inte är starkare än så? Jag kan bara hoppas att hans känslor för henne är lika vacklande, annars så är det bara för sorgligt!

Jag vet att jag nu dömmer, precis det jag ogillar när andra gör. Jag vet att risken är stor att tjejen ifråga läser detta, och är det så så ber jag om ursäkt om jag sårar. Men jag kan inte förstå, vilket jag önskar att jag kunde. Så läser du detta, eller har du förståelse för tjejens inställning, kan du hjälpa mig att förstå? Skriv i så fall som en kommentar eller maila på maraminasvarld@gmail.com

Annonser

One thought on “Tankar om barnlöshet

  1. Men om det inte är konstaterat att barnlösheten beror på mannen så är nog kärleken inte tillräckligt stark, så tänker jag spontant.
    Jag måste dock erkänna att jag tänkt tanken några gånger nu när mannen inte vill ha fler barn. Att då hittar jag en annan eller åker till Danmark och inseminerar. Tanken att skaffa barn utan våra genkrockar känns så enkelt i jämförelse. Så på ett vis förstår jag hennes frustration i detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s