Blandad kompott

Nu har jag kommit så långt i graviditeten att besöken numera blir varannan vecka. Senaste besöket var igår. Allt såg bra ut, järnvärdet låg nästan på det samma som sist, dvs lite lågt, men inte så att jag behöver ta något tillskott. SF- måttet hade ökat 2 cm så nu ligger jag strax under översta kurvan istället för över, som jag gjorde vid senaste besöket.

I övrigt så är allt rätt ok. Igår var jag stupfärdig av trötthet. Inte blev det bättre av att jag hade min gravidyoga. Passet är lite i senaste laget för mig, efter en arbetsdag blir det lite försent med ett pass klockan 17:30. Dels så blir middagen sen för mig, dels är jag trött efter en lång arbetsdag och dels så ger den kombinationen, trötthet och hunger att jag blir illamående. De två gånger jag varit på yogan har illamåendet varit där och gjort sig påmind. Igår var den inte lika stark som den var första gången, då jag började kallsvettas av illamående. När jag väl kommer hem så mår jag så pass illa att jag har svårt att få ner något. Så frågan är egentligen, är det värt att gå på yogan när man mår så här?

Hur som, när jag kom hem så hade A inte lyckats få till någon middag men med rester från kylskåpet så gick det snabbt. Men i och med att han inte hade lyckats få till middag eller dammsuga huset (för att bli av med fågellopporna så måste man dammsuga ofta och sedan slänga dammsugarpåsen) så blev allt väldigt sent. Det i sin gjorde att E blev väldigt övertrött vilket i sin tur ledde till upprörda känslor, tårar och allmänt jobbigt. Så när hon absolut ville ha pappa för att läsa saga och lägga henne, kände jag, med min trötthet att jag inte orkade hantera det så hon fick som hon ville. Det i sin tur ledde till att jag fick ställa mig och dammsuga. Och med tanke på fågellopporna vågade jag inte stänga av dammsugaren förrän jag var klar, och bli klar tog sin lilla stund då jag verkligen försökte dammsuga grundligt. Men i slutet tog tröttheten överhand och tårarna rann ner för kinderna.

Läggningen av E tog sin tid. Jag misstänker att det berodde på just att hon var övertrött. Tillslut kom A ut ur hennes rum och bad mig ta över, hon ”kunde inte sova utan sin mamma”. Så jag gick in. Men innan dess var jag tvungen att instruera A om vad han skulle göra (som om det inte syntes, under dammsugningen hade jag flyttat på stolar, de två mattorna vi har, soffbord, flyttat ut soffdynorna från sofforna för att kunna dammsuga dessa och sofforna ordentligt och… Några minuter efter att jag hade gått in till E så somnade hon. Då bröt jag ihop. Jag kan säga att det är ytterst sällan som jag gråter för att jag är ledsen. Gråter jag så beror det på en av två orsaker:

1) Jag är riktigt rejält flyförbannad
2) Jag är trött

Och ju mer förbannad jag är, eller ju tröttare jag är, desto mer hysteriskt gråter jag. Och igår grät jag riktigt rejält. Och länge. Att gråta när man är trött är egentligen rätt skönt. Inte innan det bryter ut, och inte när man gråter som mest, men efteråt. För det släpper verkligen på alla spänningar och jag blir totalt avslappnad. Och man har blivit av med alla jobbiga känslor, tankar och allt annat jobbigt. Och det är ju skönt att ”rensa ut”. Och så var det även igår.

Idag har allt känns betydligt bättre. Jag kände mig mer utvilad, om än fortfarande trött. Och kroppen har också känts rätt ok, även fogarna har verkligen gjort sig påminda. Så snart jag ställt mig upp efter att ha suttit ner en stund så har smärtan strålat vid blygdbenen. Men efter en liten stunds rörelse/promenad har det släppt. Visst, det har tagit en liten stund och det gick inte fort i början, men bara jag kom igång så kändes det ok. Ja, kroppen har till och med känts så pass ok att jag utan problem kunde ta trapporna fyra våningar utan några som helst problem! Så idag har just de olika delarna i den s k hälsokorset varit väldigt tydliga för mig

Idag har jag även lyckats boka upp några grävare som ska gräva upp och förbereda för vår häck. Efter att ha kontrollerat dem att de kör med vit arbetskraft så är det nu bestämt att de kommer redan på torsdag, dvs i övermorgon! Det är en svensk ägare till firman, men det är polacker som utför jobbet. Engelsktalande sådana. Så det är väl mycket tack vare det som de kommer och gör jobbet en helgdag. Nu återstår bara att få häckplantorna beställda också… Så, så snart plantorna har kommit måste vi få ner dom i jorden och sedan… Efter nästan sex års väntan har vi vår häck! Förhoppningsvis så kommer vi med det slippa att folk rastar sina hundar i vår trädgård!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s