Folk

Jag påstår inte på något vis att jag är perfekt, för det är det minsta jag är (har för sjutton låst in mig på toan på jobbet för att skriva detta 🙂 !), men jag förstår mig inte på folk! Eller ja, jag förstår mig särskilt inte på folk på detta ställe som för tillfället är min arbetsplats. Aldrig har jag mött så mycket revirpinkande, förmåga att göra allt till politik, utövare av härskarteknik och allmän översitteri! Man tar varje chans man får till pajkastning och svartmåleri av andra och det där med respekt, ja, det finns men det är inte så vanligt förekommande… För att inte snacka om förmågan att krångla till allting! Det känns emellanåt som om man levde här på företaget efter mottot

Kan man krångla till det, så ska man också göra det!

För mig är allt detta totalt främmande! Respekt är för mig viktigt. Och att krångla till saker och ting… Jag anser att saker ska vara så enkla och lätta som möjligt. Det ska vara lätt att göra rätt, men svårt att göra fel. Det betyder att man ska undvika undantag så långt som det bara är möjligt och bara sikta efter att göra det enkelt. Men här tycks tex här anse undantag vara något som det bara måste finnas… Inga regler utan en massa undantag tycks man leva efter, och ju fler undantag desto bättre.

Gissa om jag ser fram emot att snart få byta jobb!

En bitterfitta? Surmaja? Grinstina? Jag??? Inte jag inte! 😉

En reaktion till “Folk

  1. Ååå va skönt det kommer bli när du kommer till ”oss” även om allt såklart inte är perfekt här heller! Men här är det mer devisen ”det är inte människan som gjort fel, det är systemet som är fel”. Håll ut, inte lång tid kvar nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s