Varning

Jag misstänker att det framöver kan komma att bli en del gnäll här. Mycket av gnället beror i så fall på graviditeten. Jag vet att det kan sticka i ögonen på någon som försökt länge, men som inte lyckats. Jag vet då jag har hängt länge nog i olika trådar där man länge försökt få sitt plus, och där träffat dom som det tycker att det är jobbigt när någon som är gravid just gnäller över sina graviditetskrämpor. Eller som någon sa en gång;

”Jag skulle ge vad som helst för att få alla krämpor i världen, bara jag fick mitt plus!”

Vi är olika. Jag har valt att utsätta mig för detta trots att jag vet hur jag mådde sist. Och sist försökte jag hålla allt jobbig inom mig. Sist var det en väldigt lång graviditet. Nu har jag den här bloggen. Min ventil. Och ja, jag kommer att gnälla här, om jag känner att jag behöver det. Men självklart kommer jag även att skriva om positiva känslor och saker som kommer i och med graviditeten. Jag kommer helt enkelt fortsätta att skriva om det som rör sig runt mig, och i mig. Mina tankar, funderingar och känslor. Jag kommer fortsätta att vara jag.

Dagens gnäll kommer att vara kort, men det rör tre saker:

Herregud vad trött jag är! Jag är så trött att jag stundvis, när tröttheten varit son värst har känt hur världen har svartnar runt mig. Men så har jag fått perioder av energi och då har jag kunnat tuffa vidare igen.

En annan sak som stört mig idag, kroppsligt, är min vänstra höft. Det hugger till vid vissa rörelser. Att gå uppför trapporna är inte kul. Att sitta still var jobbigt. Att stå upp och jobba var också jobbigt. Och jag visste inte hur jag skulle vara för att det skulle kännas ok. Väl hemma så kunde jag inte sitta på golvet och leka med E. Som tur var ville hon att veckans fredagsmys skulle vara chokladbollar istället för vårt traditionella popcorn. På så vis kunde jag göra något kul med henne, samtidigt som jag kunde slippa smärtan stundvis.

Något positivt då? Jo, jag känner mig så enormt glad och tacksam för Lilla Stjärnan. Jag är så lycklig att jag skulle vilja skrika ut det för hela världen. Men jag ska inte göra det. Vi väntar i alla fall till efter den första magiska perioden, det vill säga till efter vecka 12. Men det kommer bli svårt att hålla tyst. Visst, om jag blir lika dålig som sist så kommer de som träffar mig få veta, men i övrigt kommer vi försöka ta det lugnt. Lilla Stjärnan… Om du bara visste hur efterlängtad du är!

En annan sak som mina tankar kretsat runt under dagen är mödravård. Jag har funderat på vart jag ska vända mig. Ska jag välja den som finns i samhället vi bor i, där jag gick under graviditeten med E? Fast jag är ju inte listad på den vårdcentralen längre. Ska jag istället lista mig på den mödravård som är kopplad till den vårdcentral jag är listad på? Eller ska jag ta någon av klinikerna inne i stan? Om jag väljer inne i stan så har jag närmare från jobbet till mina besök när jag väl ska dit. Men jag vet inte. Jag får se. Såg att den privata mottagning jag funderat på erbjöd ultraljud redan vid inskrivningen om man var villig att betala 200kr extra. Men det känns inte så aktuellt. Jag får ju ett ultraljud, om jag inte minns helt fel, på kliniken som har hjälpt oss att få Lilla Stjärnan. Sedan, i och med att jag är 37 så får vi göra KUB om vi vill det, och då i den undersökningen ingår ett ultraljud. Och vi kommer med hög sannolikhet köra KUB. Vi gjorde det med E, fast då betalade vi själva för det. Så nej, det känns inte som om jag behövde få ett extra ultraljud. Men man har ju tid att ändra sig flera gånger om

2 reaktioner till “Varning

  1. Gnäll så mkt du vill 😉
    Det är ju DIN blogg, DINA tankar och känslor. Det är valfritt för oss läsare att hänga här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s