Trängselskatt

Sedan den 1 januari 2013 tas trängselskatt ut för svenskregistrerade fordon som passerar en betalstation i Göteborg måndag till fredag mellan 06:00 och 18:29, så även för min bil.

I AppStore kan man köpa en app från Transportstyrelsen, Mina fordon, där man kan göra vissa saker som rör ens bil, tex ställa av/på bilen och se antal passager genom vägtullarna man haft sedan månadsskiftet och deras sammanlagda summa. En superbra app som jag verkligen gillar, även om jag ogillar själva vägtullarna. Hur som, till min glädje så såg jag nu att mina samtliga passager har inte registrerats! Jag tar bilen fram och tillbaka till jobbet, och jag jobbar måndag-fredag. Jag börjar jobba någon gång mellan 7 och 9 och slutar mellan 15 och 17:30, dvs då man måste betala för vägtullarna. Så döm om min förvåning när jag enligt denna app vissa dagar bara har ett passage genom tullarna!

20130825-212824.jpg

Och nej, registreringsskylten är precis som den ska. Jag har inte satt på någon plastfilm på den som förhindrar kameran att registrera numret. Skylten är inte heller smutsig. Men av någon anledning har inte mitt registreringsnummer inte blivit loggad, och det tackar jag för!

😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s