Tecken på graviditet och mens

De senaste dagarna har jag haft en del ”typiska” graviditetstecken så som att jag har varit gasig och rapat en hel del, illamående till och från, ömma och tunga bröst mm och för många skulle allt detta göra att hoppet väcktes, men inte för mig. Tvärtom, uteblev allt detta skulle hoppet kanske väckas, men inte nu. Orsaken är att detta är några av de saker som återkommer för mig, månad efter månad dagarna före mens. Dessa är typiska hormonella tecken på mens för mig. Inte konstigt att mensens start blir en lättnad för mig när den väl kommer!

Och vad det gäller den där tjejen som jag skrev om tidigare, nu har hon även fått ”gravid” på ett digitalt test! Jag blev så glad över detta besked så att jag nästan började gråta! Tänk att behöva försöka i nästan två år, utan tillstymmelse till plus, och utan att utredningen visar något, och så, när de äntligen ska få hjälp så kommer pluset. Undrar hur många det är som skulle tolka det som att ”bara man slappnar av…” så lyckas det. Och vad tror jag? Ja, inte är det i alla fall att om man slappnar av som lösningen…

Men jag måste erkänna att även om jag blev super glad för den här tjejens skull så kunde jag inte låta bli att känna avundsjuka. Inte på något negativt sätt alls, utan det gav mer en påminnelse om min egna saknad och önskan. Och genast kom tanken på att vi kanske ska köra med nästa IVF-start redan om en månad. Men förnuftet säger ifrån. Jag vet att jag inte skulle må bra av att göra det. Främst då jag redan har så mycket att tänka på just nu när jag försöker komma in i det nya jobbet! Och dessutom, tänk om jag skulle köra igång med sprutorna och sedan hinner inte A hem i tid från Kina på grund av några oförutsedda händelser..! Jag menar, en gång han var i Kina var det jordbävning och stora delar av den stad som han besökte då raserades. Och en gång när några fd kollegor till mig var i Kina så kom det där askmolnet och de tvingades stanna där betydligt längre än vad de från början hade planerat… Så nä, någon sprutstart blir det inte den närmaste tiden!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s