Har du tagit ställning?

Ja, har du tagit ställning till organdonation? Hur motiverar du ditt ställningstagande?

Jag tog ställning redan som 18-19 åring, tror jag det var. Det var inget svårt beslut.

Jag hoppas på att aldrig få behov av ett nytt organ, men skulle jag av någon anledning få behov, så skulle det för mig kännas helt fel att ta emot någons organ om jag själv inte kunde tänka mig att donera mina! Så för mig var beslutet enkelt!

Jag kan förstå att ett beslut, oavsett hur den ser ut, kan vara svår att ta, men jag tror inte att det beslutet skulle vara lättare för de anhöriga att ta åt en. Så för att slippa riskera ställa mina anhöriga inför ett beslut om mina organ skulle doneras eller ej, om jag skulle hamna i en sådan situation där detta vore möjligt, så har jag anmält mitt ställningstagande till donationsregistret. Så nu vet jag att om jag hamnade i respirator, och dog, så vet sjukvården hur jag vill ha det. Kan jag hjälpa någon genom att ge denne mina organ så ska denne självklart få dom!

Så, har du tagit ställning? Och har du i så fall anmält detta? Så oavsett om du kan tänka dig donera dina organ eller ej, oavsett om du endast vill donera organen till andra människor eller även till forskning, anmäl detta till donationsregistret! Då kan du vara säker på att få som du vill och du slipper utsätta dina nära och kära inför ett svårt beslut i en även i övrigt svår stund! Troligtvis blir det aldrig aktuellt att dina organ blir aktuella för donation, men likväl, för säkerhets skull, ta ett beslut, och anmäl detta! Skulle du av någon anledning ångra dig på sikt så kan du självklart enkelt ändra detta i registret!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s