Lugn

Då har då midsommarhelgen lidit mot sitt slut. En helg som varit avkopplande och skön. Midsommarafton blev en familjedag då vi åkte till Tjolöholms slott och midsommarfirandet där tillsammans med svärföräldrarna. När E började tröttna, och då hennes sug efter den jordgubbstårta som hon hade garnerat (för övrigt världens finaste med jordgubbarna fast förankrade långt ner i tårtan, tyvärr ingen bild då min telefon hade gömt dig just då) blev för stor så åkte vi hem till oss för att äta sill och potatis (plus lite mer 😉 ). Vid sextiden åkte gästerna hem till sitt och vi fick lite fredagsmys med popcorn i tv-soffan och någon barnfilm från netflix.

Midsomnardagen var A shoppingsugen och då så gott som alla andra ställen hade stängt så åkte vi dit där det var öppet, Kungsbacka outleten Freeport. Vi var inte ensamma, kan jag säga! Vi var dör strax efter det att de hade öppnat, redan då var det mycket folk! När vi åkte så fanns det inga parkeringar kvar ens hos grannen ICA Maxi. Med oss hem hade vi ett par skor till S, ett par sandaler till E och två par skor, fotvänliga sådana till mig och mina hälsporrefötter som inte är roliga numera. Mina och A:s skor köpte vi i en av affärerna som hade erbjudandet köp 3, betala för 2 och dessutom hade vi en voucher värd 100kr så vi fick ytterligare100kr rabatt. Så för under 900kr fick vi tre par skor, eller om man räknar med E:s sandaler som köptes i en annan affär, för övrigt min favorit bland barnskoaffärer, Vincent shoe store så fick vi fyra par, bra skor för under 1000kr! Inte illa! Jag hittade även ett par stretchjeans för 200kr.

Resten av dagen var det familjemys och lek. Men allt gående straffade sig för mig och värken i foten fick mig att mestadels sitta och vara tråkig i soffan. Fram emot kvällen sydde jag en dyna till E:s utebänk. Nu ska jag bara måla färdigt den så ska jag lägga in en bild på den så får den intresserade se hur fint det blev!

Idag har vi haft ytterligare en lugn dag. Vi åkte till Skårs gård, en av våra favorit utflyktplatser, för att äta brunch med familjen N, dvs E:s bästa kompis och dennes bror och föräldrar. De hade aldrig varit där innan men pappan i familjen funderade på att ta sitt jobb dit på konferens, så de verkade nöjda! Det är många som vi introducerat gården för, och alla har blivit förtjusta, så det är ett väldigt bra tips om man vill göra något mysigt i närheten av Göteborg!

När vi ätit klart så sparkade vi lite boll i deras fotbollsgolfsbana, barnen lekte lite och så avslutade vi besöket med att fylla våra redan mätta magar med Skårs gårds egengjorda glass. Mmmm!

20130624-000528.jpg

Väl hemma kom svärföräldrarna och hjälpte till att räta upp E:s lekstuga som höll på att rasa samman då dess plintar hade förflyttats. Så nu står den rakt och jag kan börja måla om den och även snickra upp staket på den. Så snart hoppas jag kunna inreda den så att den blir en riktig dröm för E att leka i!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s