Minnen

Jag har hunnit reflektera över den senaste tidens händelser och inser hur trevligt det är att vara eftertraktad! Och det är också något som jag troligtvis kommer att minnas tillbaka med glädje på lång tid framöver. Samtidigt så kan jag inte låta bli att komma att tänka på de två andra gångerna i mitt liv som jag känt att jag kanske, trots allt har något att komna med, då jag har väckt mångas intresse inom kort tid.

Senast det hände var i samband med jobbsökande. Jag hade under 1,5 år veckopendlat till Mälardalen samtidigt som jag sökte jobb ”hemmavid” som var Göteborg. Plötsligt, efter 1,5 års sökande fick jag plötsligt springa på en massa intervjuer, även om det då inte var i närheten av hur det varit nu och jag hade egentligen flera att välja emellan.

Den första gången jag kände att jag fick uppskattning från flera var i ett helt annat sammanhang. Nämligen när det gäller det här med motsatta könet.

Jag kan börja med att berätta att jag har alltid varit väldigt alldaglig och jag har aldrig väckt någon uppmärksamhet hos killar. Jag minns tex en gång i tonåren när jag och mina kompisar satt och målade upp en bild av hur vårt gemensamma ideal såg ut och att vi skulle ta de olika kroppsdelarna från oss själva. Ansiktet valdes. Ögonen. Håret. Brösten. Benen. Mage. Fötter. Händer… Ingenstans kom något av mig med, bara de andra. Och det gjorde ont. Det gjorde ont ända in i själen.

Nu flyttar vi tillbaka till det där tillfället när jag kände att även jag dög, det tillfälle som jag från början hade tänkt skriva om.

Jag var 18 och jag var iväg med mitt innebandylag till Danmark för att spela i en turnering. På kvällen var det ”disco”. Jag letade mest hela kvällen efter mina lagkamrater, men jag blev uppehållen hela tiden. Av killar som ville prata med mig. Det var verkligen en kväll då jag levde upp. En kväll som jag fullständigt gled igenom. Jag var ju inte intresserad av att träffa någon, jag hade ju pojkvän sedan lång tid tillbaka! Men samtidigt, det är ju alltid kul att bli uppmärksammad! Jag tyckte inte att jag flirtade med dessa killar. Jag tyckte inte heller att min klädsel var så värst utmanande. Minns jag inte helt fel så hade jag ett par helt vanliga jeans och en tröja (jag hade packat för att spela innebandy, inte för att festa, även om det blev både delarna). Det som gjorde det hela så minnesvärt för mig var att jag så fort jag inte hade 110 % av uppmärksamheten så gick jag vidare, för att leta efter de andra i laget. Men jag kom aldrig så långt innan jag blev stoppad igen av någon som ville prata med mig.

Jag trodde först att detta var något som allmänt skedde där, men nästa morgon (nej, jag lyckades aldrig hitta mina lagkamrater) när vi pratade om föregående kväll så hade inte någon av de andra i laget upplevt något liknande. Det närmaste min upplevelse av den kvällen hade en lagkamrat dom träffade en kille den kvällen. De träffades igen ett tag efter turneringen och blev få tillsammans. Och senare den sommaren så var det en stadsfest i vår hemstad och då hade jag förfest hemma hos mig. Då kom bland annat den här lagkamraten, hennes kille och hans kompisar. Och hans kompisar kom ihåg mig. Och en av dom berättade att en annan kompis, en som inte var med på festen, hade blivit väldigt intresserad av mig den där kvällen i Danmark. Och att han hade blivit jättebesviken när jag hade gått därifrån och att han hade försökt hitta mig resten av kvällen. Och att han dagen därpå, den sista dagen av turneringen hade varit och kollat på vår sista match, semifinalen men inte vågat ta kontakt då han hade fått veta av min lagkamrat att jag hade pojkvän.

Jag måste säga att även om jag ser tillbaka på dessa ögonblick med glädje, att få känna sig eftertraktad är underbart, så är jag ändå glad att det bara har hänt några få gånger. För annars är jag rädd att jag skulle blivit enormt högfärdig, vilket jag verkligen hoppas att jag inte är, och aldrig kommer bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s