En början på något nytt

Det hoppas jag på att det snart blir. På ett eller annat vis. Helst på flera fronter.

Just nu är det två stora saker i mitt liv som jag hoppas på ändring. Det första har varit på tapeten i över ett år. Om man ska vara mer exakt sedan augusti 2011. Ända sedan dess har vi försökt med att få ett syskon till vår lilla Pluttis. Men än idag har det inte blivit någon växande gravidmage. Mer om det vid ett annat inlägg.

Det andra är jobb. Jag har ett jobb nu, men frågan är hur länge till. Företaget har genomgått omorganisationer och avdelningen jag arbetar på har rationaliserats bort. För att inte gå in i alltför djupa detaljer så kan man sammanfatta det hela med att jag går till mitt jobb varje morgon, jag sitter där mina timmar (och ibland kan jag till och med få något uträttat för att jag då faktist har en arbetsuppgift), jag får min lön, men i papprena så finns inte min tjänst. Det jag gör är inte av intresse för företagets ägare. Hur länge detta ska pågå vet jag inte. Förhandlingar pågår mellan fackförbund och arbetsgivare, men hur långt de har kommit i dessa vet jag inte. Så nu söker jag jobb. Tyvärr växer inte jobb inom mitt specialistområde inte på trän. Men jag ger inte upp…

Just idag hände det en lite kul sak. En person som jag lärde känna under min första studierunda på högskola/universitet hade lyckats hitta mig på Facebook och skickat en vänskapsförfrågan. Jag besvarade den och sedan så skrev vi där lite fram och tillbaka. Det visade sig att han var lite i samma sits som jag, och att även han var på jakt efter jobb. Det visade sig också att även om vi på den tiden pluggade två vitt skiljda ämnen (han IT och jag kemi) så hade vi nu intresse och kunskap inom samma områden, utan att gå in i varandras exptertisområde! På skämt sa jag att vi får ta och starta eget tillsammans och på så vis komplettera varandras kunskaper och han nappade genast på idén! Jag tror ju inte att det kommer bli något mer än så, det skiljer bortåt 20 mil mellan oss, men ändå! Lite kul är det i alla fall!

Här kommer en bild på vad en del av arbetstiden på jobbet ägnas åt idag

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s